google vyhledávání

Google

24. 4. 2007

Satyricon - Dark medieval times

Satyricon je v historii lidstva milník. Jeho kvalit dosahuje jen málo kapel a tuším, že bych je dokázal spočítat na prstech jedné ruky. Proto se tu s ním ještě nějakou dobu, v různých podobách, budeme vídat.

Vaše reakce na skupinu Satyricon , se těší kladnému hodnocení. Všeobecně však preferujete novější desky před staršími. Věřte, nemám vám to za zlé. Nemohu si ale dovolit nechat v pozadí, jednu z vůbec nejlepších písní, Dark medieval times , kterou považuji za takovou pohádku a ukolébavku pro duši v jednom.

Pořádnou porci jejího kouzla ochutnáte již z počátku. To vaše tělo začně drtit příjemný zkreslený zvuk. Melodický riff, společně s chytlavě ječícím vokálem, začíná dráždit ušní bubínek jemnými vzruchy. Ty vám nedají spát a duše pomalu, za to jistě klidní tok myšlenek. Jednotlivé tóny se do vás zarývají stále hlouběji. Dochází k jistému napětí mozkových blan. Necháte se nést vlnnou ruchů, když tu vás náhle opaří jemné intermezzo. Čípky, žlázy, žíly a bůhví co ještě se dostávají rychle do klidu, a tak si ani nevšimnete jemného mrazení v zádech. Tato malá přestávka se opět mění v intenzivní vzruchy. Jako by se vám tomu stále nechtělo věřit. A pak je to tu! Stane se něco neskutečného! Prostor dostává jemná ukolébavková melodie. Většina smyslů a vjemů, odevzvává zbraně a neskutečně rychle se poddává dokonalé melodii. Mysl je zklidněna a veze se na vlně příjemných tónů, jako kolébka s dítětem, vhozeným do řeky, jíž unáší klidný tok. Zažíváte nepopsaletlné stavy, mozek nic nechápe. Jedno je ale jisté. V duši zavládl klid a mír.

Asi takovéto pocity vám přinese neskutečně geniální píseň, s přehledem konkuruje hitu Mother north. Hledal jsem snad skoro všude (pod postelí, na WC, dokonce i v dámském prádle); bohužel nebylo mi dopřáno najít oficiální videoklip. Výsledkem tohoto vyčerpávajícího úsilí je video (přikládám dole), které je podle mého soudu dílem nějakého kompilátora. A musím přiznat, výsledný efekt videa dokonale vystihuje atmosféru v Satyriconu. Vám všem tedy tímto doporučuji video shlédnout a přikládanou mp3 zařadit do playlistu. V lepším případě znovu se zaposlouchat do celého alba a zkusit poodhlalit roušku, pod kterou se skrývá neskutečně geniální dílo.


Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal