google vyhledávání

Google

2. 4. 2007

Soulfly – etnocore/thrash

Ačkoli všechny recenze, co jsem doposud napsal, byly o skupinách špičkových, neb neustále ne příliš veřejnosti známých, došlo konečně na lámání chleba. Na jednu stranu mě zaměření fóra nutí odpustit si výlevy ze svého dětství, na stranu druhou však nemohu odolat pokušení napsat pár řádků (nebudu to příliš roztahovat, slibuji) o skupině, která odstartovala moji éru života metalem a objížděním festivalů. Soulfly. Max Cavalera.

V časech dávno minulých, kdy ještě thrash a heavy lomcovali dveřmi každé druhé putyky, brazilská skupina Sepultura se pokusila o zajímavý a výjimečný experiment – zamíchat etnickou hudbu z Jižní Ameriky do své tvorby. Proč ne? Po četných neshodách (které zde nebudu rozpitvávat s přihlédnutím k faktu, že nemají pro výslednou pointu nejmenší význam) mezi členy bandy Max Cavalera odešel a založil dnes již dá se říci „profláklý“ fenomén – Soulfly. Pokud etno obohacovalo svými rytmy libozvučnost Sepultury, pak v nově vzniklém kmenu přímo sálalo a svou energií obklopovalo posluchače, ať byl/je jakéhokoli zaměření. Jistě, hrdí pozérští blackeři nafouknou huby a bez váhání začnou používat slova typu „true“ a „pure“ zle se při tom tváříce. Jděte se vycpat. Nebudu se nikdy řadit k lidem, kteří líbivou hudbu zavrhnou jen proto, že není dostatečně „evil“.

Od roku 1998 se do mé přízně úspěšně pokusilo vetřít celkem 5 blyštivých kotoučků podmanivého obsahu. Opravdu vám chci poskytnou jenom download, abych svým způsobem vzdal hold a mohl pokračovat dál v představování jiných a hlavně neznámých skupin. Pokud vám jde hlavně o etno prvky, pak osobně doporučuji spíše prvotiny, ale jestliže chcete slyšet dobrou melodickou hudbu, stáhněte si vše. A přestože je v této recenzi spousta slov nevyřčených, já elegantně zakončuji a přidávám své odkazy.

Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal