google vyhledávání

Google

18. 4. 2007

Aaen Anima - Gothic, Doom, Avantgarde

Tak po několika recenzích hudebních velikánů, představujících vrchol umění, je na čase pustit se do slabšího, za to velmi zajímavého projektu. K této kapele jsem se dostal absolutní náhodou. V podstatě omylem jsem zajel na stánky Doom metalu, a když jsem mezi množstvím kapel zahlédl českou vlajku, nedalo mi to; no musel jsem jí zkusit.

Kapela Aaen Anima je relatině mladá, založena byla počátkem roku 2002. Za svou kariéru si na konto připsala již osm alb. První projekty se opíraly pouze o duo kytar a stejný počet vokálů. Časem se začaly přidávat ostatní násrtoje jako např. altová flétna, tamburína či triangl. Zajímavé je, že basa se do hudby dostala až velmi pozdě. Bicí pro jistotu zastoupení nemají vůbec.

A co tedy od hudby můžeme očekávat? Hudba, ano hudba, to je ten důvod proč se vůbec touto kapelou zabývám. Písně totiž připomínají takový veliký jam (myslím hudební, ne ten co se maže na chleba). Nečekejte žádné riffy nebo snad dokonce melodii. To zde neexistuje! Hlavní slovo tu mají jednoduché tóny basy, které patrně nahrazují bicí. Ostatní nástroje se postupně přidávají. Takzvané druhé housle hrají klávesy a kytary, jejichž drsné tóny se růně prolínají a rozvíjejí basový základ. Vokální podání nedosahuje kvalit mistrů v oboru, ale zase celkový dojem z hudby nekazí. Songy tedy zní drsně a poněkud neohrabaně, když si je prohlédnete trochu blíž, zjistíte, že přeci jen mají něco do sebe!

Nejedná se o žádný skvost, a tudíž nečekejte zázraky. Ale posláním našeho blogu je ukazovat i méně známé, zato zajímavé projekty. Diskografii tentokráte vynechám, máte-li zájem najdete jí na oficiálních stránkách.

V přiloženém živáku ochutnejte styl této kapely a sami posuďte, má-li pro vás smysl.

Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal