google vyhledávání

Google

23. 4. 2007

Adultery – český středověký black

„Nechte kapky deště rozeznít v korunách stromů bájnou legendu, kterou jen tyto němé tváře pamatují. Tehdy odvaha a statečnost našich bratří dokázala, že slovanský národ nepoklekne před žádným loupeživým a zrádným nepřítelem. Slyšte pověst o Slavojovi, který cítivše své srdce pro vlast bíti vedl své bratry za svobodou do nových krajin.“

Tuhle překrásnou řeč můžete zaslechnout z úst Akharona, zpěváka slovanské folk blackové skupiny Adultery, v prvních vteřinách válu Cesta do krajin vytoužených. Je mi jasné, že někteří z vás už nedočkavě rolují kolečkem, zatímco ostatní (poněvadž Adultery důvěrně znají nebo protože jsou true pure) kolečkem šmrdlají jako zběsilí. Pro Ty z vás, kteří se skvostem jednou hlodajícím do dějin slovanského národa a podruhé unášejícím do smyšlených krajin opěvujících hrdost českých králů, jsem připravil několik následujících řádek zhruba přibližujících krásu a moc veršů o bitvě u Vogatisburku či pouti do Navie.

Samozřejmě bych vás měl upoutat i na jiné záložky ve složce „Klady skupiny Adultery“. Tak zaprvé zvuk – geniální a perfektně propracovaný, silně melodický black s příměsí slovanského středověkého folkloru se na vás vyvalí s mrštností bičíku hravé dominy. V konstrasu s Akharonovým chrčákem se občas objeví krásný čistý a pevný hlas Elrabora ať už ve formě sboru nebo sóla. Pokud se pohroužíte do rozmanitých zbraní dějepisných znalců, po určité době zjistíte, že vaše ztracená národní hrdost opět nabývá na síle. V tvorbě se často objevují starodávné exotické hudební nástroje, což jen zpestří váš požitek z poslechu.

V roce 2001 se poprvé kapela objevila v regálech internetových metalových prodejen s dvanáctiminutovým demíčkem Age of Seven Towers, které si touto dobou můžete pořídit na oficiálních stránkách skupiny za pouhých 80 korun. Roku 2003 se k nám do náručí probojovala nahrávka krásného melodického blacku s fantasy texty (v angličtině) Age of Winter Kings. No a hnedle rok poté se v mračnech prachu bitevního pole zjevila sladká múza s (konečně) českými texty a reálným podkladem - Slovanská krev. Pakliže se chcete se skupinou do začátku seznámit, mohu vám garantovat, že právě tento obelisk českých dějin nenechá vaše nadledviny v klidu svého tukového obalu, nýbrž je hrubou silou dotlačí k produkci obrovského množství adrenalinu. No a konečně zatím nejaktuálnější dílo, Age Of Rebirths (2006) strhující svou příjemnou melodičností a chytlavými refrény.

Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal