google vyhledávání

Google

13. 4. 2007

Quercus - Neina

Ve stojatých, chladných a kalných vodách českého Doom metalu byl dlouho klid. Chvílemi se již zdálo, že tomu tak zůstane navěky. V roce 2002 přichází povodeň v podání lorda Morbivoda, jež má za cíl rozproudit klidné tůně a vytvořit živnou půdu dalším odvážlivcům. V této době vychází promo nové skupiny Quercus obsahující pět relativně slušných válů. My se ale posuneme o dva roky dále. To denní světlo spatří Neina . Jedná se totiž o skvělý počin, jenž si nesmíte nechat ujít. V denní nabídce jsou dva vály mistra kuchaře. Nemusíte se obávat, nikdo vás tu nechce podvést, dohromady zaberou úctyhodných 23 minut. První na Vás dýchne temnou atmosféru, jíž si vychutnáte do posledního okamžiku. Očekávat můžete mocné zářezy basy, štiplavý tón kytary, jenž provází celou skladbu a různě se rozvíjí. Do toho přichází dokonale zapadající vokální skřehot. Bicí jsou tu poněkud na ústupu, nezoufejte však, ony se vždy včas projeví a nezklamou vás. Píseň začíná z počátku jednoduše a jak tomu v doomu bývá pomalu. Časem se ale rozvíjí a nabírá na tempu. Když už se zdá, že by mohl být rámec doomu překonán, vše se vrátí do starých kolejí. Druhá skladba nabízí trdší poněkud méně atmosferické pojetí. Více protoru je věnováno vokálům a bicí si přijdou na své.

Osobně tuto desku doporučuji k večerním (ranním) dojezdům. Hodí se i na kalby, kde určitě zapadne a nebude vás rušit. V neposlední řadě se při ní skvěle filozofuje, jen se nebojte, sedněte si chvíli a zamyslete se! Nad čím? to je přeci jedno..

Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal