google vyhledávání

Google

8. 4. 2007

Brutal Assault vol. 12 - part 1

Protože psaní nějakých keců o tom, co je to Brutal Assault, by bylo nošením Baphometů BigBossovi, přejdu rovnou k věci. V každém článku vám trochu přiblížím pár kapel, které jsou již na letošní slibně se vyvíjející ročník potvrzeny, plus (nečekaně) přihodím nějaké linky na jejich tvorbu.

Jako první vezmu Ensiferum. Jedná se o folk/viking metalovou formaci ze země tísíců jezer (Finsko, pro idioty). Okamžitě vás jistě napadne jméno Finntroll nebo Korpiklaani. Nejedná se však o žádný slabší odvar těchhle velikánů, naopak. Vály jsou energické a melodické a jentak tuhle kapelku z hlavy nedostanete. Letos v březnu vydali tito vikingové nové album „Victory Songs“. Ve stejnou dobu vyšlo i nová deska Finntroll a troufnu si tvrdit, že Ensiferum jsou v mnoha ohledech lepší a zřejmě i méně oposlouchaní.



--
Dále tu máme skutečně trú pjúr bandu Gorgoroth. Black metal jako řemen z Norska, zformovaný v roce 1992. Pokud posloucháte skupiny jako Immortal nebo Mayhem, tak určitě znáte i Gorgoroth, a jestli vám chybí album „Incipit Satan“ z roku 2000, které vám nabízím, určitě si ho stáhněte.



--
Na severu ještě zůstaneme a mrkneme se na Enslaved. Progresivní viking/black, který nemusí každému sednout, díky poměrně netradičním postupům a zajímavé melodice. Ovšem pokud se vám podaří do jejich hudby proniknout, budete odměněni hodinami a hodinami, kdy vám bude vskutku běhat mráz po zádech. Špičková věc. K dispozici vám dávám album „Isa“ natočené v roce 2004.



--
Sice tento blog není zaměřený na death a grind, ale máme v plánu vám představit téměř všechny skupiny, které se v srpnu v Josefově předvedou (resp. všechny, od kterých něco seženem), takže se přesuneme do Belgie, kde řádí grindcorová tortura Leng Tch´e. Tito řezníci z Ghentu před pár týdny vydali placku „Marasmus“, kterou jsem si i vcelku oblíbil. Klasická grindová řežba s prvky deathu, solidní záležitost.



--
Death/thrash/metalcorová grupa The Black Dahlia Murder je pro dnešek naší poslední věcí. Abych byl upřímný, dle mého názoru stojí jejich hudba docela za hovno. Je sice energická, ale zoufale neoriginální a poměrně nudná. Ale je to jen můj názor, třeba vás to chytí. Připravil jsem pro vás výběr dvanácti válů, takže zkuste, zdali se vám tihle blázni z Michiganu zalíbí.



informace o Brutalu naleznete zde

Žádné komentáře:

 
TOPlist
metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal metal